Eerste RoodNoot bier gebrouwen

Een brouwerij zonder bier is als een boerderij zonder boer. Ondanks dat we voorlopig nog aan het verbouwen zijn, is Fardusa alvast aan het brouwen geslagen. Fer Kok, meesterbrouwer van de Prael, leert haar de fijne kneepjes van het ambachtelijke vak. En het resultaat mag er zijn, al zeggen we het zelf!

Het aller eerste RoodNoot bier van brouwerij de Prael is een Single Malt Single Hop (oftewel: SMaSH!) en is gebrouwen met biologische mout en Barbe Rogue hop. Volgens de kenners van Bierista drink je ons bier het beste op het terras, bij een barbecue, in goed gezelschap, bij een goed boek of tijdens het eten. Eigenlijk altijd dus, behalve bij het ontbijt. De toepasselijke koperrode kleur nodigt meteen uit tot drinken, maar pas op: het alcoholpercentage is ietsje hoger uitgevallen dan we dachten. Het is met circa 6% misschien geen enorme doordrinker, maar wél enorm lekker! Zeker als je van dorstlesser met een bittertje houdt. De volgende ronde maken we een klein tikkie lichter.

Nieuwsgierig geworden waar je het RoodNoot bier van de Prael kan proeven? Café Fokus in de Utrechtse Koekoekstraat is het enige café in Nederland dat het verkoopt. Bijkomend voordeel: je kan brouwmeesteres Fardusa meteen de hemd van het lijf vragen over het brouwproces. Of je kijkt deze video, kan natuurlijk ook:

Benieuwd naar meer? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op social media om helemaal up-to-date te blijven van de laatste ontwikkelingen! Zo krijg je als eerste antwoord op prangende vragen als: wanneer gaat Stadsbrouwerij RoodNoot open? 

Recent Posts