Updates, updates, updates!

Jullie zijn misschien nieuwsgierig hoe de verbouwing ervoor staat. Snappen we! Er is namelijk nogal wat werk verricht in de afgelopen maanden. Na de sleuteloverdracht en een succesvolle crowdfunding campagne in het najaar van 2020, was het in februari dan eindelijk zo ver: alle vergunningen waren rond en we konden aan de slag om onze monumentale boerderij in ere te herstellen.

In samenwerking met onze bouwpartners, de gemeente Utrecht en dienst monumenten begonnen we de renovatie met het strippen van het pand. Met het afgraven van de vloer stuitte we op een eigenaardig object wat onder de boerderij verscholen was. De kenners van monumentenzorg vertelde ons dat het een oude put was, wat in de 19e eeuw gebruikt werd om drinkwater in te bewaren. Gelukkig was het geen probleem om de nieuwe vloer over de put heen te laten lopen.

Ondanks het vele graven, afbreken en herindelen blijven alle monumentale elementen zorgvuldig behouden. Van de historische knechtenkamers in het restaurant tot de bedstee waar straks de toiletten komen: het karakter van de boerderij blijft bestaan.

Inmiddels zijn we langzaamaan in de fase van wederopbouw belandt: de leidingen en elektra liggen klaar in de nieuwe vloer, er zijn dakramen geplaatst en de rieten kap is bijgestopt zodat het weer tien jaar mee kan.

De volgende stap wordt het bekleden van de stal zodat het straks een aangename horecagelegenheid wordt. We beginnen met het dak, dan komen de wanden en de vloer. Ook wordt de hooiberg klaargemaakt voor de brouwinstallatie. Zo begint het langzaam steeds meer op een brouwerij te lijken!

 

Benieuwd naar meer? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op social media om helemaal up-to-date te blijven van de laatste ontwikkelingen! Zo krijg je als eerste antwoord op prangende vragen als: wanneer gaat Stadsbrouwerij RoodNoot open? 

Recent Posts