Wie zijn mensen achter StadsBrouwerij RoodNoot?

Wij zijn Fardusa, Thom en Wil: bier en horeca enthousiastelingen met een achtergrond in de zorg.

Fardusa heeft alle lagen van de gezondheidszorg gezien: van ziekenverzorgende en verpleegkundige tot teamleider in een verpleeghuis en manager bij verschillende zorginstellingen. Naast haar fulltime baan in de zorg stond ze jarenlang achter de bar (en aan de deur) bij de Bodytalk. Inmiddels is ze de eigenaresse van cafe Fokus, het gezellige buurtcafé in de Utrechtse Koekoeksstraat.

Thom begon zijn zorgcarrière als verpleegkundige in het UMC. Na zijn opleiding Management in de Zorg werkte hij als afdelingshoofd, interim-manager, manager kleinschalig wonen en locatiemanager bij verschillende zorgorganisaties in de Randstad.

Wil is een horecaman in hart en nieren, een kroegbaas zonder kroeg. Naast zijn adviesbureau in zorgmanagement heeft hij altijd met één been in het horeca vak gestaan: van het importeren van speciaal bier (toen er alleen nog pils te krijgen was in de gemiddelde Nederlandse kroeg) tot het organiseren van festival de Beschaving en het zakelijk leiden van cultuurpodium Azotod.

Het was al jaren onze droom om deze passies voor horeca, zorg en ondernemen te bundelen en een bierbrouwerij te starten waar ambacht en aandacht samenkomen. Na een lange zoektocht naar de perfecte locatie vonden we de ideale plek om deze droom werkelijkheid te laten worden: het gemeentelijk monument RoodNoot. Een vervallen maar karakteristieke boerderij uit 1880, met alle potentie om een waanzinnige horecagelegenheid te worden.

Wie wel eens langs het aroma van Douwe Egberts het kanaal over fietst, ziet de monumentale boerderij direct liggen. Een geweldige locatie, aan de toegangspoort tussen Leidscherijn en Utrecht. Die verbinding voeren we door in ons concept : Stadsbrouwerij RoodNoot wordt een ontmoetingsplek voor mensen uit de stad en uit de wijk. Met creatieve buren als Berlijnplein, Raum en Pathé vormt Stadsbrouwerij RoodNoot onderdeel van de bruisende cultuur as.

Onze liefde voor ambachtelijk bier, lekker eten en zorg komt bij Stadsbrouwerij RoodNoot samen. Er wordt met geduld gewerkt aan kwalitatief hoogwaardige producten, goede service én de begeleiding van de werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij vinden namelijk dat iedereen een kans verdient, wat je achtergrond ook is. Daarom bieden we mensen met een psychiatrische achtergrond een veilige werkplek, om een ambt te leren en zo te re-integreren in de arbeidsmarkt.

Geduld is een schone zaak, en een monument verbouwen tot brouwerij kost tijd. Het is een waanzinnig avontuur waar we met volle teugen van genieten. We hopen snel met jullie te kunnen proosten aan de bar!

Benieuwd naar meer? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op social media om helemaal up-to-date te blijven van de laatste ontwikkelingen! Zo krijg je als eerste antwoord op prangende vragen als: wanneer gaat Stadsbrouwerij RoodNoot open? 

Recent Posts